In Het Nieuwsblad vertelt Sergio Herman hoe lastig het tegenwoordig is om de juiste mensen te vinden en ze te motiveren om de topkwaliteit van een sterrenrestaurant te garanderen.
“Als ik zie hoe Peter Goossens in Knokke wordt afgemaakt met zijn restaurant La Rigue, dan voel ik zijn pijn”, gaat de chef van start. “Ik heb precies hetzelfde meegemaakt met Blueness in Antwerpen. Je móét open, maar je bent niet klaar. Omdat je het personeel niet hebt.”
Het grote probleem is dat mensen vaak te hoge verwachtingen hebben, zo blijkt. “De mensen stappen binnen bij Blueness en verwachten Oud Sluis. Ze zitten aan tafel bij La Rigue en willen Hof van Cleve. Dat kán gewoon niet. Ik snap wel dat ze met een vergrootglas naar ons kijken omdat wij het zijn. Maar je móét open omdat die financiële druk er is.”
“Vanaf dag één word je geviseerd. Dat mag, maar ik snap niet dat we niet op iets meer begrip kunnen rekenen”, besluit hij.