Wanneer ze aan nieuwe muzieknummers werkt, probeert Roxeanne Hazes altijd zo autobiografisch mogelijk te schrijven. Al is er één ding in haar leven waar ze, op het moment dat ze het doormaakte, bewust nooit over geschreven heeft. Dat onthult ze in een gesprek met &C.

“Vijf jaar geleden was ik moeder geworden van Fender, waarna ik in een best wel heftige postnatale depressie terechtkwam”, vertelt ze. “Nou daar wilde ik op dat moment echt niet over schrijven hoor.” Vervolgens gaat ze dieper in op waar die depressie vandaan kwam.

“Ik voelde me gefaald als moeder. Ik dacht dat ik er niks van bakte, omdat ik niet aan het perfecte plaatje voldeed”, meent Roxeanne. “Maar dat drukte ik allemaal weg en ik ging veel te snel weer aan het werk, de studio in. Want ik was bang dat ik anders vergeten zou worden. Dus ik wilde over alles schrijven, behalve over de depressie waar ik in zat, omdat ik ook niet wilde dat die er was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.