Het magazine Weekend deed onderzoek naar hoeveel koning Willem-Alexander en de zijnen nou precies aan het werk waren in 2023. Daaruit bleek dat de vorst maar liefst 2.825 wetten tekende in het afgelopen jaar en dat hij 285 afspraken in zijn agenda staan had. Dat laatste is veruit het meeste van al zijn gezins- en familieleden.

Maar hoewel de Majesteit het meeste afspraken afwerkte, gaat hij niet met de ‘titel’ van meest zichtbare lid van het Koninklijk Huis aan de haal. Die blijkt namelijk te zijn weggelegd voor zijn eega koningin Máxima.

En dat terwijl ze ‘slechts 187 binnenlandse afspraken afwerkte, of zowat 100 minder dan haar echtgenoot. Dat Máxima het meest zichtbare lid van het Koninklijk Huis is, zorgt er volgens ANP ook voor dat zij de meest gefotografeerde persoon in Nederland is. Wie haar naam intoetst in hun databank krijgt voor 2023 maar liefst 23.033 resultaten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.