Het nummer ‘Engelbewaarder’ is origineel gezongen door zangeres Mieke en geschreven door Pierre Kartner, alias vader Abraham. Later werd het nummer gecoverd door Marco Schuitmaker. Hij kende er opnieuw een gigantisch succes mee.

Zelf heeft Marco Pierre Kartner nooit kunnen ontmoeten. De man overleed toen het nummer voor Schuitmaker een grote hit werd.

“Ik heb wel nog een uitgebreide felicitatie gehad van zijn zoon Walter. Van hem heb ik gehoord dat Pierre het prachtig had gevonden dat zijn nummer nu zo aanslaat. Ik vind het oprecht heel jammer dat hij dit niet meer heeft mogen meemaken”, zegt Marco in Party.

Zangeres Mieke daarentegen was dan weer niet zo enthousiast. Maar dat begrijpt Schuitmaker volkomen.

“Het is allemaal een beetje uit zijn verband getrokken. Ze is juist heel positief. Op de Buma NL Awards hebben we zelfs het nummer samen gezongen en heeft ze me nog uitbundig gefeliciteerd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.