In het programma Vandaag Inside werd van der Plas niet in een fraai daglicht geplaatst door Özcan Akyol. Hij baseerde zich op het boek van Marcia Nieuwenhuis die een boek over van der Plas schreef. En voor de schrijfster is van der Plas niet mals. “Zij hoeft in elk geval nooit meer contact met ons op te nemen.”

Van der Plas voelt zich bedrogen door Nieuwenhuis omdat ze ervan beschuldigd wordt een slechte vrouw te zijn en dat het haar schuld is dat haar ex-man bijna zelfmoord pleegde. Haar kinderen hadden een lang gesprek met de schrijfster maar vroegen uitdrukkelijk om dat deel van hun leven met rust te laten. “Als iemand nee zegt en je doet het toch, is het aanranding. En dat heeft zij gedaan.”, laat van der Plas weten aan ‘Weekend’. Ook zij wil het verleden met haar ex-man het liefst laten rusten om haar kinderen te beschermen.

Nieuwenhuis zou nochtans in haar omgeving om advies hebben gevraagd of ze het wel of niet moest publiceren. Nochtans vindt van der Plas was er maar een advies dat de schrijfster moest volgen. “Het enige advies dat zij had moeten aannemen, was heet advies van mijn kinderen. En dat advies is zij juist overheen gewalst.”, besluit ze nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.