Karin Bloemen neemt deel aan het zeventiende editie van Beste Zangers. De ster geeft aan dat ze zich een beetje de moeder van de groep waande.

“Niet omdat ik de oudste was, maar omdat ik graag voor mensen wil zorgen”, gaat Karin van start in Story. “Sommigen draaien al wat langer mee. Maar voor artiesten die aan het begin van hun carrière staan, kan het allemaal overweldigend zijn. En dan moet je weten waar je op moet letten. De rode vlaggen, zeg maar.”

Zo is een tip die de zangeres aan haar jongere collega’s gaf dat er geen gouden bergen bestaan. “Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo. Er worden door veel mensen zo veel beloftes gedaan. Geloof niets, totdat er handtekeningen zijn gezet. En blijf bij jezelf. Ga niet halfbloot omdat anderen dat willen. Of kleur niet je haar zwart omdat dat beter bij je imago zou passen. Doe wat bij jou past!”

Een andere valkuil waar de zangeres voor verwittigt zijn managers. “We zijn allemaal wel een keer geld kwijtgeraakt door managers die de artiest ‘misbruikten’ voor hun eigen gewin.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.