In Linda lezen we dat het einde van Nick en Simon erg onwennig en eng was voor Nick Schilder. Plots stond de zanger er alleen voor en moest hij met wildvreemden opnieuw aan zijn weg in de muziekwereld beginnen timmeren.

“Je kunt er nooit exact de vinger op leggen waar inspiratie vandaan komt, maar het stoppen van Nick en Simon maakte bij mij veel los”, gaat hij van start. “Er popten vanuit mij onderbewustzijn ook tal van herinneringen op die ik in mijn liedjes kon verwerken. De schrijfsessies gaven me energie en leverden uiteindelijk honderd nummers op waaruit we voor dit album konden kiezen.”

Nick geeft aan dat hij weet hoe het is om afgewezen te worden of zich gekwetst te voelen. “Het fijne van mijn vak is dat ik daar iets mee kan. Pijn is een vruchtbare voedingsbodem voor creativiteit. Het allermooist is het als ik met mijn muziek anderen het gevoel kan geven dat ze niet alleen zijn. Daarvoor wil ik graag het beste geven dat ik in me heb. Ook als ik daarvoor diep in mezelf moet graven. Overigens staan er op Shatterproof uiteraard óók vrolijke liedjes.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.