Marco Borsato is sinds de hele heisa rond zijn figuur, persona non grata in de Nederlandse muziekwereld. De zanger wordt namelijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn medewerking aan The Voice of Holland en zag op één dag tijd zijn ganse agenda gewist worden. Zijn laatste optreden dateert ondertussen al van meer dan twee jaar geleden.

Eind december zullen de liedjes van de zanger echter wel weerklinken op de Utrechtse Jaarbeurs tijdens vier theaterconcerten waarin de nummers van Marco centraal zullen staan. De organisatie geeft aan zijn hits weer alle eer aan te willen doen.

Jaap Reesema vertelt in Story dat hij zich kan voorstellen dat bekende collega’s hier hun vingers niet aan willen branden. “Het ligt gevoelig, niemand durft er iets over te zeggen, omdat er nog steeds geen duidelijkheid is”, gaat Jaap van start. “Zelf zou ik niet meedoen, omdat ik mijn eigen repertoire nu heb. Maar ik vind het goed dat er iets wordt georganiseerd. Mensen willen Marco’s liedjes toch horen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.