Gerard Joling is zijn roots nog lang niet vergeten zo blijkt uit een interview in de radioshow van Jan Paparazzi bij Sterren NL. De zanger blijft namelijk diep vanbinnen nog steeds een eenvoudige jongen uit Schagen.

“Maar laat ik stellen dat mijn dromen zijn uitgekomen”, gaat Joling van start in Party.

De zanger herinnert zich nog dat hij als jonge jongen met een bos bloemen op zijn brommertje langsging bij Sjoukje Smit omdat hij haar wilde zien. “Dan werd ik binnengelaten door Frans en Sjouk en van de zenuwen vroeg ik of ik even naar het toilet mocht. Er hingen allemaal gouden platen op het toilet. Toen dacht ik: hoe kun je nou gouden platen op het toilet hangen? Als ik er ooit ook maar ééntje zou krijgen, dan zou ik hem midden in mijn kamer hangen! Ze had er ook wel een paar in de woonkamer hangen, maar de één interesseert dat meer dan een ander, denk ik.”

Gerard geeft echter met veel plezier toe dat Sjoukje erg belangrijk is geweest in zijn carrière. “Ik heb orkestbanden van haar gehad, om haar nummers live te kunnen zingen”, besluit hij dankbaar.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.