Boer Tom Groot en zijn partner Marieke zijn in blijde verwachting zo vertellen ze tevreden in Weekend. Het paar is uiteraard in de wolken, zeker omdat het koppel in het verleden helaas geplaagd werd door miskramen.

“Eerst is het natuurlijk superleuk, vreugde alom!”, gaat Tom van start. “Maar je houdt ook in je achterhoofd: eerst maar een paar weken verder zijn. En zo ga je steeds weer een paar stappen verder. Mocht het dan toch weer binnen negen weken een miskraam worden, is dat jammer, maar niet gelijk het einde van de wereld. We hebben er destijds wel een klein traantje om gelaten, maar ook weer niet enorm lang mee rondgelopen. Het zou anders zijn als het een langere zwangerschap was geweest. Als het al een echt mensje is dat je verliest, heeft het natuurlijk meer impact, dat is heel verdrietig.”

Gelukkig kreeg het koppel een aantal extra echo’s in de vroege zwangerschap om op deze manier wat extra vertrouwen te krijgen. “De verloskundige zei dat ik ervan mocht durven genieten toen we twaalf weken waren. Dat de kans op een miskraam echt was afgenomen, maar niet dat het haast niet meer fout kon gaan. Marieke was het vertrouwen wel even kwijt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.