De laatste opnames van Monique van de Ven dateren ondertussen al van 2018 wanneer de actrice meespeelde in Dokter Deen. Vervolgens besloot Monique een korte pauze in te lassen. Ondertussen bleek deze pauze langer te duren dan oorspronkelijk gedacht en is de actrice zeven jaar van het beeldscherm verdwenen.

“Toen ik die pauze inlaste wilde ik een jaar vrij hebben, omdat ik vond dat ik na een carrière van vijftig jaar wel toe was aan wat rust”, legt de Monique uit in Story. “Dat het uiteindelijk zoveel jaren werden had te maken met de pandemie. Daardoor kwam al het televisie- en filmwerk stil te liggen.”

Na de pandemie werd de actrice nog wel gevraagd maar steeds voor rollen waar ze zich niet in kon vinden. “Op een gegeven moment bekroop mij het gevoel dat mijn pensioen was aangebroken. Ergens had ik daar wel vrede mee. Het was niet zo dat ik me verveelde. Ik had genoeg leuke dingen te doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.