Wanneer de reporter van Weekend vraagt wat het belangrijkste is dat Erica Meiland geleerd heeft in al die jaren op tv, geeft de reality-ster aan dat ze geleerd heeft dat ze niet verlegen hoeft te zijn.

“Ik moet gewoon mezelf zijn”, gaat ze van start. “Vroeger op school was een spreekbeurt echt het grootste drama voor mij. Ik vond dat verschrikkelijk. Maar nu denk ik: ik word ook ouder, het zal me aan mijn reet roesten verder. Ja, zo is het toch eigenlijk? Dat krijg je wel boven de vijftig.”

Wel merkt Erica op dat mensen haar vaak op straat aanstaren. “Ook een beetje dat gefluister, maar ik maak geen oogcontact. Dus ik kijk of naar de producten in een winkel of ik kijk dan ergens anders naar. Ik probeer zo snel mogelijk op mijn doel af te gaan.”

Erica is naarmate het ouder geworden te weten gekomen dat ze best een beetje mensenschuw is. “Dat ik nu in een realityserie zit, is nu eenmaal gebeurd. Ik bedoel, we zaten in Frankrijk en dat werd een succes. Dan kom je weer in Nederland en dan krijg er ineens mee te maken dat ze meer willen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.