In Party lezen we dat prinses Beatrix en haar schoondochter Mabel twee handen op één buik zijn. De voormalige vorstin stond dan ook volledig achter het huwelijk van haar zoon, prins Friso, in 2003.

De oorsprong van hun onafscheidelijke band, zou volgens het weekblad wel eens te maken kunnen hebben met de onvoorwaardelijke steun die Mabel was voor Beatrix toen prins Claus kwam te overlijden. De prinses maakte er een erezaak van om haar schoonmoeder zo goed mogelijk op te vangen.

Kort na de verloving van Friso en Mabel kwam echter naar buiten dat het koppel informatie achterhield over Mabels voormalige contacten met een drugsbaron. Dit leidde ertoe dat toenmalig minister-president Balkenende zijn steun voor het huwelijk terugtrok. Beatrix bleef echter achter Mabel staan.

Wanneer de voormalige vorstin er destijds voor koos om samen met Mabel de pas bevallen Máxima te bezoeken, werd dit dan ook gezien als een heuse provocatie vanwege de koningin.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.