In Party lezen we dat Máxima al een aantal pogingen ondernomen zou hebben om de plooien met prinses Mabel glad te strijken. De reden voor deze vete zou volgens het weekblad wel eens het feit kunnen zijn dat Mabel de favoriete schoondochter is van prinses Beatrix en in haar ogen nooit iets verkeerd lijkt te kunnen doen, terwijl de acties van Máxima onder een vergrootglas worden geplaatst.

Dat Beatrix het uitstekend kan vinden met Mabel, steekt ze dan ook niet onder stoelen of banken. Bij zowat elke officiële aangelegenheid waar de koninklijke familie gespot wordt, kiest Beatrix er steevast voor om aan de arm van Mabel te verschijnen.

Mabel en Beatrix hebben natuurlijk samen een zwaar trauma moeten verwerken, na het noodlottig overlijden van prins Friso in 2013

Toch lag de schoondochter al eerder in de bovenste schuif. Zo verscheen Mabel op het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita in 2005 in de verlovingsjurk van Beatrix. Een hele eer, die de unieke band van deze twee royals nog maar eens benadrukt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.