Lee Towers mag dan wel de tachtig naderen, toch slaagt de zanger er nog elke keer in om zijn publiek helemaal mee te krijgen op de tonen van ‘You’ll Never Walk Alone’ en ‘I Can See Clearly Now’. Het feit dat Lee niet langer dartelend over het podium loopt maar in plaats daarvan zijn publiek vanop een barkruk moet toezingen, lijkt helemaal geen domper op de feestvreugde te zijn. De fans aanvaarden Lee zoals hij is.

“Ik ben niet zo vlot en mobiel meer, dat kan iedereen zien en dat is ook geen geheim”, gaat de zanger van start in Party. “Ik zorg ervoor dat ik ruim op tijd op de locatie ben en kleed me daar terplekke om. Even van broek en jasje wisselen, even helemaal netjes.”

Lee spendeert per optreden toch meestal wel enkele uurtjes in de auto. “Vooraf probeer ik zoveel mogelijk energie te besparen, dus ik meld me op zo’n groot meezingfeest dan niet in de artiestentent. Samen met mijn geluidsman bereid ik mijn in-ear-systeem voor, zodat ik mezelf goed kan horen op het podium. Ik wacht liever even iets langer terwijl ik er helemaal klaar voor ben, dan dat ik me moet haasten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.