Peter Koelewijn had een moeizame band met zijn vader, zo geeft de zanger eerlijk toe in Story.”

“Toen hij overleed zei de dominee aan zijn graf: Hij was een moeilijke man, maar bij was het meest lastig voor zichzelf. Ik geloof dat het zo was”, gaat Peter van start. “Ik denk ook dat hij een beetje jaloers op mij was. Hoe is het mogelijk dat zo’n snotaap drie keer zoveel verdient als ik?’”

Ook voor de moeder van Peter was zijn vader, om het licht uit te drukken, niet altijd even aangenaam gezelschap. “Ik denk dat hij in deze tijd in de problemen zou zijn gekomen met betrekking tot huiselijk geweld. Hij sloeg mijn moeder.”

Om deze reden heeft Peter zich altijd voorgenomen dat als hij ooit een vrouw zou hebben, hij haar nooit zal slaan. Een voornemen dat hij helaas niet heeft kunnen inlossen. “Ik denk wel dat ik mijn eerste vrouw Mieke ooit eens een draai om haar oren heb gegeven, niet eens hard, maar daar schrok ik zelf het meest van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.