In 2022 werd er een tumor vastgesteld bij Ann Van den Broeck, zo lezen we in Party.

“Toen ik voor het eerst openbaar maakte dat ik ziek was, was dat omdat ik op dat moment de rol van Donna in ‘Mamma Mia!’ zou gaan spelen; wat ik ook heb gedaan tijdens mijn chemotherapie”, gaat de Vlaamse actrice van start.

“Onlangs heb ik deelgenomen aan een programma voor de Vlaamse zender VRT MAX. Het programma volgde acht bekende vrouwen die uit de kleren gingen om het taboe rond deze vreselijke ziekte te doorbreken, en het werd gefilmd over een periode van een half jaar. Gedurende die tijd heb ik persoonlijk een evolutie doorgemaakt. Ik vond het ontzettend belangrijk om mijn verhaal toe te voegen aan deze documentaire. Ik had tijdens mijn pittige traject gemerkt hoeveel mensen behoefte hadden aan een klankbord, een lotgenoot, iemand die écht wist waar ze door gingen.”

Ann geeft aan dat vooral de periode na de behandeling, de revalidatie, vaak een eenzame weg blijkt te zijn. “Want: je bent toch genezen? Ik hoopte dat het zien van mijn struggle moed en kracht gaf aan lotgenoten en inzichten aan hun omgeving.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.