De schilderwerken van Jan Keizer zijn momenteel te bewonderen in de Grote Kerk van Oosthuizen. Wanneer Story vraagt of Jan zich ondertussen meer kunstenaar dan zanger voelt, geeft hij aan zich voornamelijk een creatieveling te noemen.

“Alleen had ik niet verwacht dat er ooit een expositie van mijn werken zou komen”, gaat hij van start. “In Volendam laat ik weleens wat zien, maar dat is in mijn eigen dorp. Dit is buiten die ‘landsgrenzen’. Tijdens de expositie neem ik mijn schildersezel mee en ga ik ter plekke nieuwe werken maken. Mensen kunnen me dan aan het werk zien.”

Opmerkelijk: Jan zou als kind echt nooit getekend hebben. “Toen ik twee jaar met mijn vrouw Marie getrouwd was, raakte ik onder de indruk van wat mijn zwager maakte met olieverf. Hij maakte prachtige werken. Toen ben ik met houtskool aan de gang gegaan. De eerste paar tekeningen waren slecht. Daarna ging het steeds beter.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.