Boer Jaap uit Boer Zoekt Vrouw is onlangs in het huwelijksbootje gestapt met Helle, de liefde van zijn leven. Wanneer de reporter van Party vraagt of het tweetal elkanders trouwkleding gezien had voor het huwelijk geeft boer Jaap aan dat dit traditiegetrouw niet gebeurd is. “Ik heb mijn kleding samen met mijn moeder en zus uitgezocht”, gaat hij van start. “Ik heb daar wel een foto van naar Helle’s kinderen gestuurd, maar zelf wist ze van niks.”

Het was dan ook een enorm mooi moment toen Jaap zijn bruid mocht aanschouwen in haar trouwkleed. “Zo zie ik haar normaal nooit, in een nette, mooie jurk.”

Wat het moment nog mooier maakte was de symboliek achter het hele gebeuren. “Toen Helle voor het eerst bij mij in huis kwam, had mijn moeder voor mij een kerstboompje gekocht en die hebben wij in de tuin gezet. Het was een kerstboompje van nog geen halve meter hoog. Inmiddels is het een kerstboom van ruim twee meter. Voor Helle en mij is het symbolisch onze levensboom, zal ik maar zeggen. Op de trouwdag moest ik daar met mijn gezicht naartoe gaan staan en toen kwam Helle aangelopen zonder dat ik haar kon zien. Op een gegeven moment mocht ik mij omdraaien en toen stond zij voor mij in haar trouwjurk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.