Katja Schuurman wandelt ondertussen al een goeie halve eeuw op deze planeet rond. Het tv-gezicht geeft aan dat ze met het ouder worden haar rust heeft gevonden, ze wil niet langer overal bij zijn. “Het is niet zo dat de rust en het zelfinzicht er helemaal niet zijn geweest, maar wél te weinig”, vertelt ze aan Weekend.

Een inzicht dat Katja vergaard heeft is dat haar huwelijk met Freek van Noortwijk te lang heeft geduurd. “Over ons huwelijk werd gezegd: ‘jullie zijn een soort lont die aan twee kanten opbrandt’, geeft ze aan. “En dat was ook zo. Dat is wel gebleken. Ik was daar eerder klaar mee. Freek is natuurlijk ook veertien jaar jonger.”

In 2021 kondigde Katja hun breuk aan op sociale media: “We hebben enorm ons best gedaan om ons samenzijn als levenspartners te laten werken, maar we verschillen meer dan we beiden lang hoopten. Toch zijn we meer dan dankbaar dat onze wegen elkaar gekruist hebben. We hebben fantastische dingen met elkaar meegemaakt en elkaar zeer liefgehad. Met als allermooiste de geboorte van onze betoverende, ontroerende, humoristische, slimme, prachtige Coco Loulou, die anders niet geboren was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.