Toen André Hazes zijn carrière nieuw leven wou inblazen, besloot de zanger zijn schrijversteam met Edwin van Hoevelaak, Marcel Fisser en Bram Koning in te wisselen voor producer Billy Dans. Wat volgde was veel onderlinge wrevel.

In Weekend lezen we echter dat de liedjesschrijvers de strijdbijl begraven hebben. “Ik kwam Billy tegen bij Holland Zingt Hazes”, gaat Edwin van start. “We keken elkaar aan en ik zei: ‘Billy, wat is er aan de hand?’ Hij: ‘Ik begrijp het ook niet. Ik heb dingen gezegd die ik misschien beter niet had kunnen zeggen. Zand erover en klaar.’ Hij is van de nieuwe generatie songwriters die heel goed bezig is en daar heb ik respect voor. En hij heeft respect voor mij als de oudere garde songwriters. We kunnen met z’n tweeën fantastisch mooie songs schrijven.”

Ook Edwin heeft zijn excuses aangeboden. “Het ging over en weer. In het heetst van de strijd zeg je dingen waarvan je later denkt: dat had ik misschien anders, of niet, kunnen zeggen. Het raakte mij wel wat Billy had gezegd over ons. Hij zegt dat hij het niet zo bedoeld heeft. Dat het werd uitvergroot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.