Er zijn maar weinig artiesten in Nederland die zo een indrukwekkend palmares kunnen voorleggen als Ben Cramer. Hits, musical, acteren en zelfs een deelname aan het Eurovisie Songfestival behoren tot zijn waanzinnig curriculum.

Wanneer de reporter van Weekend vraagt van wie de artiest het klappen van de zweep heeft geleerd, geeft Ben aan dat het misschien raar klinkt maar dat hij eigenlijk nooit advies heeft gekregen toen hij het vak inging.

“Ik heb het allemaal zelf moeten ontdekken”, gaat hij trots van start. “Ik ben in die zin een selfmade man. Als ik auditie ging doen voor bepaalde rollen, ging ik het verhaal lezen en leefde ik me helemaal in. Je moet jezelf wegcijferen, proberen in die rol te komen en dat heb ik continu gedaan.”

Dit is dan ook iets dat hij andere zou willen adviseren. “Probeer zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Leef je goed in zodat je weet waarvoor je auditeer. Dat is belangrijk, maar dat wordt soms nog wel te licht over gedacht. Het is niet zomaar een liedje zingen!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.