Eén van de meest invloedrijke personen die ooit het carrièrepad van Jan Smit heeft gekruist is ongetwijfeld Jaap Buijs, de helaas overleden manager van de populaire artiest.

Het was Jaap die jaren geleden al inzag dat Jan veel meer in zijn mars had dan enkel op het podium staan. Volgens de voormalige manager lag er namelijk ook een toekomst voor Jan weg op de televisie, zo lezen we in Party.

Om deze reden bedacht Jaap de realityserie Gewoon Jan Smit, die van 2005 tot 2008 op de buis te zien was. De serie werd onmiddellijk een groot succes en werd zelfs met een gouden Televizier-Ring bekroond.

Op dat moment besefte Jan dat er wel eens effectief een toekomst op tv zou weggelegd kunnen zijn voor hem en zodoende werkte hij aan zijn volgende succes Jan Smit, De Zomer Voorbij. In deze reeks nodigde Jan tal van artiesten uit om langs te komen op campings in Italië, Spanje en Portugal. Ook dit smaakte naar meer voor het publiek en bijgevolg heeft de serie tien seizoenen gelopen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.