“Je zou denken dat iedereen kipsaté kan maken”, gaat Dries Roelvink van start in Party wanneer hij vertelt over De Spies van Dries, maar niets lijkt minder waar te zijn.
Het geheim van zijn overheerlijke spies zit volgens Dries in de marinade. “Wat ik thuis altijd doe, is een marinade maken waar appelazijn in zit, ketjap manis, komijnpoeder, Spaanse peper en gemberwortel”, legt de zanger uit. “Ik maak een pan van die marinade en die breng ik aan de kook en in die marinade kook ik dan drie kwartier mijn kipfilet. Als je de kipfilet eruit haalt, dan is-ie al redelijk gaar en helemaal smaakvol. Als je hem dan in mooie reepjes snijdt en een spiesje erdoor steekt, dan hoeft-ie eigenlijk nog maar twee minuten op de barbecue.”
De recepten zouden van zijn neef Eddy komen, die helaas overleden is. “Hij had in Amsterdam twee restaurants en een café en was een soort broer voor mij”, verklaart Dries. “Ik heb hem heel veel geassisteerd als hij ging koken.”