Timon Moll, de regisseur van de familie Meiland verklapt in het boek De Familie Achter De Schermen Bij De Meilandjes, dat hij aanvankelijk dacht dat Erica lesbisch was.

“Hij had best een vooroordeel”, legt de matriarch uit in Weekend. “Ik ging bij mezelf na hoe dat kwam. Misschien omdat ik met een kettingzaag in de weer was om een boom bij het chateau weg te halen? Omdat een ‘normale’ vrouw dat niet zou doen? Ben je dan meteen lesbisch? Beetje overdreven. Ik loop een beetje lomp. Misschien heeft hij dat allemaal wel gecombineerd en gedacht: O, zij is lesbisch. Maar dat is niet zo.”

Wel is Erica al sinds haar puberteit erg feministisch ingesteld. “Ik heb wel eens gedacht: ik wou dat ik op vrouwen viel, want dan hoef je niks met mannen te maken te hebben. Maar je bent het of je bent het niet. Ik snap ook niet dat het zo laat tot uiting kan komen, zoals bij Martien. Je voelt toch of je iemand aantrekkelijk vindt of niet?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.