Het Europees voetbalkampioenschap is van start gegaan en de straten kleuren spontaan Oranje. Ook bekende Nederlanders genieten met volle teugen van dit voetbalfeest, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Party.

“Als iemand moet weten wat de beste aanpak is, dan is het Ronald Koeman natuurlijk”, gaat Django Wagner van start. “Die is er zelf in ’88 bij geweest toen we Europees Kampioen werden.”

De zanger ziet de trofee in ieder geval wel naar Nederland komen. “Ik schat de kans dat we het EK winnen 65 procent”, zegt hij vol overtuiging. Al geeft hij wel onmiddellijk toe dat hij niet bepaald een voetbalkijker is maar wel een echte Oranje-kijker.

“Als ik niet moet optreden kijk ik meestal thuis met mijn vader. Mijn vader heeft zelf vroeger ook gevoetbald als amateur. We zitten niet met een oranje sjaaltje ofzo, maar wel gezellig met een hapje en een drankje erbij. Een fijn vader/zoon momentje. Het leukste zou zijn dat áls ze in de finale komen, ze dan tegen het gastland Duitsland zouden spelen. En dan het gastland verslaan!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.