Henny Huisman en zijn vrouw Lia naderen hun 50ste huwelijksverjaardag. Wanneer de reporter van Story vraagt hoe het koppel elkaar destijds heeft leren kennen, vertelt het tv-gezicht dat hun eerste ontmoeting in een discotheek in Purmerend plaatsvond.

“Ik vond haar direct leuk, maar ze zag mij niet staan”, gaat Henny van start. “Ik werkte toen ook in een platenwinkel en daar kwam ze weleens. Via een vriendin had ik gehoord dat ze fan was van Golden Earring. Dus toen ze op een goede dag de platenwinkel instapte, liet ik haar de nieuwste plaat van Golden Earring zien. Ik vond het een goede binnenkomer, maar Lia vond dat ik een uitslover was. Het werkte dus averechts. Ze gaat nooit met de stroom mee, een eigenschap die ze van haar vader heeft. Maar ik bleef volhouden en uiteindelijk werd ze ook verliefd op mij.”

Volgens de presentator zou het zo goed klikken tussen het tweetal omdat ze erg verschillend zijn. De oude volkswijsheid dat tegenpolen elkaar zouden aantrekken, lijkt hiermee nog maar eens mee bewezen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.