Onlangs plande het Nederlands Koningshuis naar jaarlijkse gewoonte een fotomoment voor de pers in. Een traditie die er is gekomen zodat de royals tussendoor meer van hun vakantie kunnen genieten zonder te worden lastiggevallen door de pers, zo lezen we in Weekend.

“Het is natuurlijk gewoon even wennen als klein kind, dan snap je het niet”, gaat Amalia van start. “Dan word je ineens voor een muur van pers gezet en dat kan af en toe heel onwennig zijn. Het is af en toe ook heel intimiderend en eng. Naarmate je wat ouder wordt, wat niet wil zeggen dat het niet nog steeds af en toe intimiderend en eng is, begrijp je wat meer wat er aan de hand is en begin je ook bekende gezichten te zien die achter de lenzen staan. Dat is ook erg leuk.”

Alexia geeft dan weer aan dat ze natuurlijk niets anders gewend zijn. “Gek om te zeggen, maar het is onze twee-keer-per-jaar-familie-traditie. Iedereen heeft zijn eigen traditie en dit is de onze. Maar het blijft los daarvan natuurlijk als persoon die daarin opgroeit soms wel echt doodeng en heel spannend.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.