Al in september vorig jaar meldde het weekblad Story dat als de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima na een sabbatjaar haar hogere studies zou aanvatten, ze dan in Groningen zou willen gaan studeren.

En prinses Alexia’s recente aanwezigheid in de studentenstad, lijken die geruchten nu te gaan bevestigen volgens het weekblad. Zo bezocht ze Groningen in het voorbije half jaar maar liefst twee keer om er het uitgaansleven en de plaatselijke studentenvereniging te verkennen.

Nieuws dat wordt bevestigd door enkele lokale horecabazen en een lid van de betreffende studentenvereniging, Vindicat. “Ik heb Alexia hier gezien op de VVV-dagen”, zegt die laatste. “Dat zijn dagen waarop iemand uit het eerste jaar twee bekenden mag meenemen om kennis te maken met de vereniging. Ik stond bij Alexia in het zaaltje, maar durfde haar niet aan te spreken. Jammer wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.