In haar door Jan Dijkgraaf geschreven biografie ‘Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… Gelukkig!’, onthulde Maxime – de jongste dochter van Martien en Erica Meiland – hoe ze in haar jeugd het slachtoffer werd van ernstige zedenfeiten.

Het misdrijf zou hebben plaatsgevonden in Lisse, in de zomer van 2010. Na de publicatie deed Maximes vermeende agressor aangifte tegen haar wegens smaad en laster, waarop zij op haar beurt een klacht tegen hem indiende voor de vermeende feiten. Het Openbaar Ministerie is echter van mening dat er geen ondersteunend bewijs te vinden is voor Maximes aanklacht.

En dus werd de zaak zonder gevolg gesloten. Iets waar Maxime volgens Jan Dijkgraaf een heel dubbel gevoel aan over houdt: “Na de uitleg van de officier van justitie had ze begrip voor de beslissing, maar was ze ook teleurgesteld”, klinkt het in Weekend. “Maar tegelijkertijd is ze ook blij dat dit er weer opzit. Het is heel dubbel allemaal”, zegt Jan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.