Op wat rugklachten, waarmee ze al sinds 1976 kampt na, wordt zangeres Maggie MacNeal – echte naam: Sjoukje van ’t Spijker – zelfs als zeventiger nog gespaard van fysieke kwaaltjes. Nochtans heeft ze in haar omgeving gezien wat ouderdom met een mens kan doen.

Een aantal van haar dierbaren bereikten immers een meer dan gezegende leeftijd voor ze stierven, zo lezen we in Party: “Mijn oma is 100 geworden en mijn moeder was bijna 90 toen ze overleed”, laat Sjoukje optekenen. “En mijn vader is onlangs in maart overleden, hij is 98 geworden.”

“Met hem ging het op het laatst wel niet meer zo lekker. “Hij vergat van alles en leefde niet helemaal meer in onze wereld, laat ik het zo zeggen”, vervolgt ze. Hij woonde in een verzorgingshuis en mijn broertje die vlakbij woont ging geregeld bij hem langs.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.