Vandaag bestaat gelegenheidsformatie de Toppers al enkele jaren uit zangers René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit. Maar oorspronkelijk bestond de groep alleen uit Froger, Joling én Gordon.

Al had het tot stand komen van die oerbezetting heel wat voeten in de aarde, zo lezen we in Weekend. Ook in die tijd – inmiddels zo’n twintig jaar geleden – was er met de regelmaat van de klok al bonje tussen ‘Geer en Goor’. In eerste instantie weigerden ze dan ook allebei samen te zingen.

Hierop besloot René de beide heren bij hem thuis uit te nodigen om samen een glas rosé te drinken. “Maar die wijn was niet te zuipen, net wc-eend”, herinnert Gerard zich. “Hierop ontaarde Gordon in een scheldtirade. En ik moest daar zo hard mee lachen, dat we het uiteindelijk toch allebei een kans wilde geven tussen ons.” Maar zoals bekend, liep dat enkele jaren later alsnog goed fout.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.