Per brief heeft kroonprinses Amalia recent aan minister-president Mark Rutte laten weten dat ze vanaf volgend jaar de zogeheten B-component of onkostenvergoeding van haar grondwettelijke uitkering als troonopvolgster niet langer zal terugstorten in de staatskas.

Enkele maanden voor haar achttiende verjaardag gaf Amalia aan voorlopig af te zien van haar grondwettelijke uitkering omdat ze zich er ongemakkelijk bij voelde dat ze daar, als student, geen vervulling van haar koninklijke taken tegenover kon stellen. Maar nu neemt ze de onkostenvergoeding dus wél op. Volgens het weekblad Weekend omdat de prinses zou uitkijken naar een eigen woon- en werkverblijf.

Want in tegenstelling tot wat lange tijd werd aangenomen zal ze geen gebruik gaan maken van Villa Eikenhorst in Wassenaar. Het landgoed dat privé-eigendom is van haar vader en waar Amalia opgroeide tot aan diens troonsbestijging. Dat wordt immers – naar schatting voor zo’n 12.000 euro per maand – verhuurd aan een rijke ondernemer en zijn vrouw.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.