Zo’n dertien, veertien jaar geleden werd volkszanger Frans Duijts geveld door een burn-out nadat in de jaren daarvoor zijn muzikale carrière als een pijl uit een boog de hoogte was ingeschoten. De 300 à 400 optredens die hij destijds op jaarbasis afwerkte, besloot hij vervolgens dan ook met zowat de helft terug te brengen.

Sindsdien besloot de zanger dus om nooit nog meer dan 150 optredens per jaar te doen. Maar afgelopen jaar werden er dat toch alweer 168, zo lezen we in Party. “Dit jaar heb ik daarom gezegd: jongens, we doen er maar 100”, zegt Frans.

“Want ik vind het zat, het is goed zo”, vervolgt hij. “Wat ik er ook allemaal bij doe: ik doe nog een beetje drankjes, ik doe nog een beetje ‘handelwandel’. En ik ben ook de jongste niet meer intussen. Ik heb de meeste boterhammen al op, laat ik het zo zeggen”, beseft Frans maar al te goed.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.