30 jaar lang was presentator Derk Bolt het gezicht van het populaire tv-programma ‘Spoorloos’. Maar aangezien zijn contract niet meer wordt verlengd door de KRO-NCRV, moet hij noodgedwongen afscheid nemen van het programma waarmee hij heel wat mensen blij gemaakt heeft door hen te verenigen met verloren gewaande familieleden.

“Het contact met de mensen, zowel bij de zoekers als bij de mensen die zijn gevonden en de blijdschap daar, die ga ik missen”, zegt Derk aan Party. Wat hij evenwel niet zal missen is de herinnering aan zijn ontvoering in Colombia.

In 2017 werden Derk en zijn cameraman er immers ontvoerd door een linkse rebellengroep tijdens opnames voor ‘Spoorloos’. “Ik voelde meteen dit is 100 procent foute boel”, herinnert hij zich. “Deze mensen waren zo paranoïde. Ze dachten dat we CIA-agenten waren.” Gelukkig onderhandelde een humanitaire commissie in Colombia met de rebellen en na een week kwamen Derk en zijn cameraman met de schrik weer vrij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.