Recent beleefde kroonprinses Amalia andermaal een primeur in haar ‘officiële’ koninklijke leven. Ter voorbereiding op haar toekomstige rol als Koningin der Nederlanden, woonde de Prinses van Oranje voor het eerst een staatsbanket bij tijdens het inkomende staatsbezoek van de Koning en Koningin van Spanje.

Voor Amalia betekende het bovendien een enorme metamorfose: van doorsnee student werd ze voor het staatsbanket omgetoverd tot een echte glamourprinses, zegt Party. De studentenoutfit die ze bij haar aankomst bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam nog droeg, zijnde blauwe spijkerbroek en witte sneakers, maakten niet veel later plaats voor een donkerblauwe avondjurk met transparante cape.

Haar eerder nog losse haren waren prachtig opgestoken en op haar hoofd droeg Amalia de Pauwenstaartparure. Die werd in 1897 gemaakt voor koningin Wilhelmina, een jaar voor ze officieel werd ingehuldigd als koningin.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.