Hoewel hij stilaan de 70 nadert en al in tientallen producties in zowel het theater als op televisie speelde, denkt Huub Stapel er nog niet aan om op zijn lauweren te gaan rusten. Dat lezen we in MAX Magazine. “Want dan word ik onrustig”, benadrukt de acteur.

En dus is hij binnenkort te zien in de nieuwe MAX-dramaserie ‘Zussen’, waarin drie halfzussen na de dood van hun vader worden geconfronteerd met enkele familiegeheimen. Iets wat zeer herkenbaar is voor Huub, die in zijn eigen leven ook al tegen een groot familiegeheim aanliep.

“In het programma ‘Verborgen Verleden’, bleek dat mijn vader aan het begin van de oorlog lid is geweest van de NSB”, vertelt hij. “Toen ik dat hoorde, heb ik onbedaarlijk moeten huilen. Het heeft een enorme impact op me gehad”, zegt Huub. “Moet je je voorstellen dat je plotsklaps hoort dat je vader bij de NSB zat, maar dat hij later is overgestapt naar het verzet. Uiteindelijk is er daardoor zó veel op hem geschoten, dat het een wonder mag heten dat ik alsnog ben geboren”, besluit de acteur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.