Toen Gordon weer tonnen kritiek over zich heen kreeg, aarzelde hij niet en laste hij meteen zijn theatertour af. Zo leek het wel alsof hij de critici alleen maar gelijk gaf. Dat vond ook Tineke de Nooij, een van zijn beste vrienden.

“Maar ik denk ook, als je bang bent dat er straks anderhalve kip en een paardenkop in de zaal zit… desondanks: doe het gewoon, sta erboven. Dat is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan. Het raakt je. Ik merk het hier ook”, begint ze in Weekend.

Sinds Tineke in het Rosa Spier Huis woont, krijgt ze ook veel meer publiciteit dan ervoor. Dat resulteert al eens in onaardige e-mails.

“Ik kreeg een keer een ontzettend venijnige mail van een van de bewoonsters, waarin ze zei dat ik werd gebruikt voor de voorpagina. Dat kwetst me. Waarom doet iemand dat? Mensen zijn zo welbewust gemeen tegenwoordig. Iedereen zegt en doet maar van alles. Ik hoop dat ik Gordon nog eens te pakken krijg en kan zeggen: ‘Ga gewoon door jongen, in godsnaam. Laat je niet uit je lood slaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.