De beslissing van acteur Thijs Römer om zijn eerder aangekondigde hoger beroep tegen zijn veroordeling voor online zedenfeiten met destijds minderjarige meisjes in te trekken, komt voor veel mensen als een verrassing.

Al kan de beslissing en de daarbij uitgedrukte spijt van de gevallen acteur op zich wel op enige goedkeuring rekenen. Zo ook bij misdaadverslaggever John van den Heuvel. Dat kunnen we lezen in het weekblad Weekend.

“Het is aan de ene kant verstandig van Römer om zijn hoger beroep in te trekken. Tenminste als dat is omdat hij echt spijt heeft van wat er is gebeurd”, zegt hij. “Het kan namelijk ook zijn dat er nog iets anders meespeelt bij zijn beslissing”, denkt de misdaadverslaggever. “Wegens personeelstekorten bij de gevangenissen heeft de bevoegde minister immers besloten dat korte gevangenisstraffen tot één jaar voorlopig niet ten uitvoer worden gebracht”, aldus John.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.