Dat Jan Smit ondanks zijn goede bedoelingen als voorzitter is weggestuurd bij FC Volendam doet hem pijn, vertelt hij aan Party. Maar anderzijds vindt hij het ook erg leerzaam: “Want voor het eerst in mijn leven bén ik ontslagen”, zegt hij.

“Het maakt me nederig en het doet me inzien dat je eigenlijk niet zoveel voorstelt”, vertelt de zanger. En hij mag ook om nog een andere reden dankbaar zijn voor z’n ontslag. Want behalve voor de muziek, heeft hij nu ook weer veel meer tijd voor vrouwlief Liza en hun gezin. En op die manier heeft Jan naar eigen zegen een huwelijkscrisis weten te vermijden.

Wel is hij sinds zijn ontslag als voorzitter niet meer terug geweest in het stadion van wat altijd zijn favoriete voetbalclub is geweest. En dat is hij voorlopig ook niet van plan. “Mijn zoontje gaat nog wel, hij zit nu op mijn plek in het stadion”, zegt Jan. “Maar ik bekijk de wedstrijden op tv.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.