Hoewel zanger Jan Smit in de door NPO uitgezonden docureeks ‘FC Volendam: Een dorp in de Eredivisie’ al liet doorschemeren dat het voorzitterschap van voetbalclub FC Volendam niet iets was wat hij lange tijd had willen doen, kwam het einde ervan toch sneller dan hijzelf had gedacht en gepland.

Jan had namelijk op die stoel willen blijven zitten tot de hervorming van de club was afgerond, maar werd nog voor het zover was door het bestuur ontslagen. Iets wat hem desondanks toch pijn gedaan heeft. Dat lezen we in het magazine Party. Al is er gelukkig ook een positieve kant aan. Door zijn ontslag heeft hij immers weer meer ruimte om terug te keren naar zijn eerste liefde: de muziek.

En daar past voor Jan kennelijk ook radio maken bij. Want hij is onlangs begonnen aan een reeks afleveringen van ‘Muziekfeest’ op NPO’s Sterren NL Radio. “Ik heb zoveel verschillende dingen gedaan”, vertelde de zanger daar on air over. “Van voorzitterschap van een voetbalclub tot acteren, het kon niet gek genoeg. Maar in deze fase van mijn leven ben ik aan het afbouwen en ga ik focussen op muziek”, klonk het. “En daarom is dit een mooie stap in mijn 25-jarige carrière.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.