Nadat ze in het Spaanse Torremolinos de brasserie Casa Beense kon overnemen van Melanie Beense, de dochter van volkszanger Peter Beense, zag Rachel Hazes een langgekoesterde wens van haar in 2004 overleden echtgenoot André in vervulling gaan.

“Een wens van hem was om nog een eigen Hazes Café te hebben, daar waar hij zelf ooit begonnen was als ‘zingende barkeeper’”, citeert Party Rachels boodschap op sociale media bij de aankondiging van de overname. Ze was dan ook ontzettend trots dat ze die wens alsnog in vervulling kon laten gaan. “En dan ook nog in zijn geliefde Spanje”, voegde ze er nog aan toe.

Maar die droom zou nu, amper enkele weken na de officiële opening van Casa Hazes op 10 februari jongstleden weleens kunnen veranderen in een regelrechte nachtmerrie. Omwonenden zouden immers al geklaagd hebben over geluidsoverlast. En dat kan, gelet op de strenge Spaanse regelgeving leiden tot het intrekken van bepaalde vergunningen voor, of in het ergste geval zelfs de sluiting van Casa Hazes.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.