“Ik mis het normale studentenleven. Ik ging mijn studententijd in met de gedachte te gaan doen wat studenten doen. Maar de realiteit was helaas allesbehalve dat”, verklaarde prinses Amalia zowat een jaar geleden tegenover de verzamelde pers tijdens het bezoek aan het Caraïbische eiland Sint-Maarten, dat ze samen met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima aflegde.

Bedreigingen uit het criminele milieu hebben het leven van onze kroonprinses dan ook enorm beïnvloed in de afgelopen twee jaar. In plaats van in Amsterdam van het wilde studentenleven te genieten, moest ze noodgedwongen weer haar intrek nemen thuis, in Paleis Huis ten Bosch. 

Maar ondanks die eerdere bedreigingen zou Amalia sinds kort nu toch weer haar intrek hebben genomen in een studentenhuis in de hoofdstad, dat ze deelt met vriendinnen. Dat schrijft Party op basis van berichtgeving in enkele kranten. De Rijksvoorlichtingsdienst wil het nieuws evenwel niet bevestigen om de bekende reden: namelijk omdat “dit de persoonlijke levenssfeer van de prinses aangaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.