Onlangs kwam voor de rechtbank in Den Haag het kortgeding voor dat de man, die door jongste Meiland-dochter Maxime in haar biografie ‘Maxime – Misbruikt, Ontspoord, En nu… Gelukkig’ ervan wordt beschuldigd strafbare zedenfeiten op haar te hebben gepleegd, tegen haar had aangespannen wegens smaad. 

Maxime trok zelf naar de rechtbank om haar vermeende agressor in de ogen te kijken en werd daarbij gesteund door heel wat dierbaren, zoals haar ouders en echtgenoot Leroy, maar ook door Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf. Die laatste staat dan ook onvoorwaardelijk achter haar en schetst in Weekend welke zware impact de zedenfeiten van inmiddels dertien jaar geleden nog steeds op haar hebben.

“Als haar man Leroy, die echt een zacht ei is in positieve zin, te dicht in haar buurt komt, kan Maxime soms helemaal hysterisch naar boven rennen”, aldus Jan. “Omdat ze in de basis bang is geworden voor mannen. Zelfs voor haar eigen man. Volgens haar advocaat komt dat veel vaker voor bij vrouwen die zulke ernstige zedenfeiten hebben meegemaakt”, zegt de schrijver.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.