Na de publicatie van het eindrapport van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO), ook wel de Commissie-van Rijn genoemd, werd quasi onmiddellijk de eind 2023 aangekondigde samenwerking tussen RTL en presentator Matthijs van Nieuwkerk opgeschort.

Alleen waren het niet de bevindingen van de onderzoekscommissie die tot deze beslissing hebben geleid. Dat zegt Tina Nijkamp, voormalig programmadirecteur bij SBS, in een gesprek met Weekend.

De bom viel immers pas echt toen Suzanne Kunzeler, directeur content bij Matthijs’ vroegere werkgever BNNVARA, vertelde hoe Matthijs volgens haar iemand bij de keel heeft gegrepen en tegen de muur heeft geduwd, maar ook dat hij onzedelijk grensoverschrijdend gedrag heeft gesteld op de redactie van ‘De Wereld Draait Door’. Aantijgingen die volgens Nijkamp zijn eventuele verdere tv-toekomst behoorlijk in het gedrang kunnen brengen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.