De ouders van de Vlaamse zangeres Mieke maakten zich destijds grote zorgen toen hun nog jonge dochter in de harde showbizzwereld belandde. Het begon dan ook allemaal al vroeg voor de op 8 mei 1957 in het Belgische Turnhout geboren Mieke Gijs, weet Story.

Nadat ze op 11-jarige leeftijd een zangwedstrijd gewonnen had met haar vertolking van Heintjes ‘Mama’, was ze niet meer van de bühne weg te slaan. Twee jaar later bracht ze zelfs enkele singles uit, maar zonder succes. Op haar vijftiende mocht ze echter optreden in de ‘Vader Abraham Show’ van Pierre Kartner. Hij was zó onder de indruk van Miekes talent dat hij met haar het duet ‘Een prachtige dag’ opnam.

Op haar zeventiende brak Mieke dan definitief door met het door Pierre geschreven ‘Een kind zonder moeder’, waarna hits als ‘Zomertijd’, ‘M’n beste vriendin’ en het inmiddels door Marco Schuitmaker gecoverde ‘Engelbewaarder’ volgden. “Pierre en zijn vrouw Annie, bij wie ik de eerste jaren vaak verbleef in Breda, hebben mij – snotneus die ik was – destijds fantastisch begeleid”, blikt Mieke dankbaar en genietend terug op die begindagen van haar carrière.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.