In september 2022 zag kroonprinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een langgekoesterde droom plots uit elkaar spatten. Normaalgezien zou ze toen immers samen met twee vriendinnen een voor haar als studentenhuis ingericht grachtenpand in Amsterdam, waar ze aan de universiteit de studie Rechtsgeleerdheid, Economie, Psychologie en Politicologie (PPLE) volgt, gaan betrekken.

Het zou de start betekend hebben van haar studentenleven. Een leven waarin ze nog enkele jaren van betrekkelijke vrijheid zou kunnen genieten, alvorens ze als troonopvolgster definitief in de koninklijke pas zou moeten gaan lopen. Ernstige bedreigingen vanuit de onderwereld aan Amalia’s adres, trokken echter brutaal een streep door deze langgekoesterde droom.

Maar nu de bedreigingen aan haar adres sterk zijn afgenomen, ziet Amalia haar oude droom alsnog in vervulling gaan. Story weet immers met zekerheid dat ze intussen, met zo’n anderhalf jaar vertraging dus, haar intrek heeft genomen in haar Amsterdamse studentenhuis.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.