Zanger Jacques Herb draait intussen al zowat 54 jaar mee in het artiestenvak. En hoewel hij nog steeds veel plezier beleeft aan het zingen, denkt hij – inmiddels een krasse zeventiger – geregeld aan de dood, geeft hij toe in Story. Vooral door het verlies van dierbaren.

“Ik ben blij dat collega’s als Ria Valk, Ben Cramer en Dennie Christian nog in leven zijn”, laat hij optekenen. “Want er zijn er al een heleboel weggevallen, dat vind ik erg pijnlijk. Ik denk dan vaak: hoe lang heb ik nog?”, zegt Jacques. Wat hij wel al zeker weet is dat hij niet wil sterven in het harnas. Over hoe hij zijn afscheid als artiest ziet, heeft hij dan ook al erg goed nagedacht, zo blijkt.

“Ik heb me voorgenomen om in 2026, op mijn 80ste, een afscheidsconcert te geven”, vertelt de zanger. “Dan is het welletjes. Maar mocht mijn vrouw Diny eerder zeggen: ‘Jacques, die stem van jou klinkt nergens meer naar, jongen. Stop er maar mee.’ Ja, dan is het natuurlijk nog een ander verhaal.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.