Op de laatste dag van 2025 viert de Volendamse zanger Jan Smit een bijzondere mijlpaal in z’n leven. Dan viert hij immers z’n 40ste verjaardag. In het verleden heeft hij ook altijd gezegd dat hij dan zou stoppen met zingen. Per slot van rekening staat hij al sinds z’n tiende op het podium.

Maar blijft hij nog steeds bij die beslissing? Het antwoord op die vraag lezen we in Het Belang van Limburg. “Ik heb inderdaad altijd gezegd dat ik op mijn 40ste zou stoppen met zingen, ja”, beaamt de zanger. “Maar dat was wel in de periode dat ik 300 dagen per jaar onderweg was en geen tijd had voor leuke dingen”, nuanceert hij die woorden ook meteen enigszins.

“Maar als ik het met mijn mindset van vandaag bekijk, denk ik dat ik er nog wel enkele jaren kan bijdoen. Ik ga dus niet meteen stoppen, maar wie weet denk ik daar morgen weer helemaal anders over”, zegt hij. “Het enige wat echt van tel is voor mij, is het welzijn van mijn gezin. Zo lang het goed met hen gaat, is voor mij elke dag een cadeautje”, luidt Jans conclusie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.