Sinds zijn burn-out enkele jaren geleden heeft de Nederlandse zanger Jan Smit voor zichzelf uitgemaakt dat hij niet meer elke dag wil werken. En al helemaal niet meer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. “En doordat ik dit vak al sinds m’n tiende doe, kan ik me die keuze ook financieel permitteren”, lacht hij. “ Maar helemaal niets doen zie ik niet als een optie, want ik heb een doel nodig. Dus ik treed nu nog zo’n vijftig, zestig keer per jaar op. Omdat ik dat leuk vind.”

En hoe hij verder dan zijn dagen vult wanneer hij niet aan het werk is, dat vertelt de Volendammer desgevraagd in Het Belang van Limburg. “Verder ga ik fietsen, padellen en ik speel taxichauffeur voor onze kinderen: van het voetbal naar de tennis naar de bioscoop, overal waar ze maar naartoe willen”, vertelt Jan.

“En we hebben een huis in Marbella waar we elke maand een week naartoe proberen gaan. Dus ik blijf wel degelijk in beweging”, besluit de nog steeds populaire zanger.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.nl

* indicates required

By Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.